Profilaxie și îngrijiri postoperatorii

Profilaxie:

 

Profilaxia este tratamentul cel mai bun.

 

Prin profilaxie se intelege ansamblul masurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea aparitiei si a raspândirii bolilor.

 

Cancerul poate fi depistat in stadiul incipient si poate fi vindecat cu ajutorul unui tratament rapid, eficient, dar de multe ori cu un efort minimal.

 

Ca si medic chirurg pot depista si trata din timp cancerul, chiar din stadiile premergatoare ale acestuia, in special cu ajutorul  diagnosticari endoscopice (colonoscopie si gastroscopie). Prin depistarea stadiilor incipiente ale bolilor maligne, marimea interventiei necesare poate fi redusa si de multe ori se obtine o vindecare completa.

 

De aceea, va recomand sa faceti chiar acum o programare pentru efectuarea unei endoscopi (colonoscopie si gastroscopie).

 

Ingrijirea post-operatorie

 

Prin ingrijirea pos-toperatorie se intelege efectuarea frecventa a controlului medical, pentru a depista din timp posibilele complicatii ale bolii,atita timp cat pot fi lua hotarari privind masurile necesare a unei terapii conservative.

 

Ingrijirea post -operatorie riguroasa face parte din succesul tratamentului contra cancerului. Unii pacienti percep externarea din spital, ca si vindecarea lor. Insa si dupa tratament trebuie adoptate masuri de precautie. Prin controalele corespunzatoare, reaparitia bolii poate fi depistata si tratata din timp.

 

Posibilitatea si felul in care vor decurge controalele post –operatorii se stabilesc individual, acest lucru depinzind de schema terapeutica a fiecarei bolii in parte, stabilinduse personal cu fiecare pacient in parte.